Misleidende Björn Borg actie van Holzhaus

Door DedSec85 op zondag 29 mei 2016 16:05 - Reacties (9)
Categorie: Consumenten, Views: 1.806

Afgelopen vrijdagmiddag kreeg ik een mailtje van kledingwinkel Holzhaus. Het mailtje had het volgende schreeuwerige onderwerp:

BJORN BORG boxershorts dit weekend voor de HELFT v/d PRIJS!!* Zondag KOOPZONDAG!

Björn Borg ondergoed voor de helft van de prijs? Klinkt goed! Ik had toevallig wat nieuwe boxershorts nodig dus deze actie kwam precies op het juiste moment. Natuurlijk las ik het mailtje even goed door, want zoals bij elke actie zitten er altijd bepaalde voorwaarden aan vast. :)

Hieronder zien jullie een printscreen van het mailtje dat ik heb ontvangen:

Holzhaus Björn Borg

Bovenin staat vrij klein het volgende: Actie geldig bij besteding v.a. 100 euro.
Verder staat er een foto van een schaars geklede dame en heer waar met koeienletters -50% op staat en daaronder lees ik ook weer: Dit weekend bij besteding v.a. minimaal 100 euro je Björn Borg met 50% korting.

Het leek mij vrij duidelijk. Ik kreeg 50% korting op Björn Borg ondergoed, mits ik voor meer dan ¤ 100,- euro aanschafte.

Zaterdag ben ik dus even langs gegaan. In de winkel heb ik bij het rek met Björn Borg ondergoed gekeken welke kleuren/prints ik zou nemen. Ondertussen kwam er een verkoper langs die vroeg of ik het allemaal kon vinden. Toen ik zei van wel antwoordde hij: "En u heeft ook van onze actie gehoord dit weekend?"......"Ja, ik kreeg jullie mailtje en had toevallig boxershorts nodig dus dit komt goed uit".

Hij vertelde mij vervolgens dat ik om aan die ¤ 100,- euro te komen ook een spijkerbroek mocht kopen of iets anders. Ik antwoordde dat ik echt alleen ondergoed nodig had waarna hij weg liep.

Na wat uitzoeken had ik vier verpakkingen Björn Borg. Driemaal een 3-pack verpakking á ¤ 65,- euro en eenmaal een 2-pack verpakking á ¤ 45,- euro. Een snelle hoofdrekening leerde mij dat ik ¤ 240,- euro kwijt zou zijn maar vanwege de korting van 50% zou ik maar ¤ 120,- euro moeten betalen.

Al helemaal blij met de aankoop die ik ging doen liep ik naar de kassa. De dame achter de kassa scant de verpakkingen en zegt tijdens het scannen iets in de trant van "Mooie actie dat je er nu eentje voor de helft van het geld krijgt!"

Ik: "'Eéntje voor de helft van het geld? Geldt die 50% korting niet voor alles dan?"

Medewerkster: "Nee. Als je voor meer dan ¤ 100,- euro koopt, zoals broeken, shirts of wat anders, dan krijg je één Björn Borg verpakking voor de helft van het geld."

Ik: "Dat stond niet echt duidelijk in het mailtje. Ik dacht dat je over al het Björn Borg ondergoed 50% korting kreeg mits je voor meer dan ¤ 100,- euro koopt."

Medewerkster: "Nee, je krijgt korting op één Björn Borg verpakking als je voor meer dan ¤ 100,- euro koopt."

Ik: "Dus als ik tweemaal een 3-pack Björn Borg koop van ¤ 65,- euro per stuk, dan kost dat ¤ 130,- euro en dan krijg ik dus één verpakking met 50% korting?"

Medewerkster: "Als je er nog een verpakking bijneemt, dan krijg je die met 50% korting. De korting krijg je als je voor ¤ 100,- euro of meer koopt en er dan een Björn Borg bij neemt."


Uiteindelijk heb ik de Björn Borg boxershorts dan ook niet gekocht. Ik zou minimaal 3 verpakkingen moeten kopen om op één verpakking 50% korting te krijgen. En ondanks dat het wel wat scheelt vind ik dit gewoon misleiding. :(

Er staat nergens, maar dan ook nergens dat je 50% korting op één verpakking krijgt. Er staat:
Je Björn Borg met 50% korting!

Wat is de definitie van "Je Björn Borg"? 8)7

Het stomme is dus dat je aan jezelf gaat twijfelen. Ik heb ik actie wel goed gelezen? Zijn er misschien dingen die ik over het hoofd heb gezien? :?

Men loopt maar te klagen dat het zo slecht gaat met de economie en de fysieke winkels. Winkels zoals Holzhaus zijn dus exact de reden waarom het slecht gaat met de fysieke winkels!

Holzhaus lag voor mij uit de route. Ik moest er speciaal voor omrijden. Het kostte mij een parkeerkaartje, benzine en tijd. En uiteindelijk koop ik niets, alhoewel er zat mensen zullen zijn die de aankoop wel doen want "nu zijn ze er toch".

Lekker klanten naar de winkel lokken met een aanbieding die heel makkelijk verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Wat mij betreft mag Holzhaus de V&D, Dixons en Free Record Shop achterna. Dat klinkt misschien wat hard, en dat is het ook. Als je op een manier als deze je klanten probeert te naaien dan verdien je wat mij betreft niets anders dan faillissement.

Saillant detail: Tot voor kort had Holzhaus twee vestigingen. Waarom die ene gesloten is? Geen idee al kan ik mij er wel wat bij voorstellen.

Als ze hadden gezegd "Je hebt gelijk, het stond inderdaad niet duidelijk in de e-mail. Ter compensatie krijg je de korting alsnog.", dan was het een ander verhaal geweest. En hierbij gaat het mij geeneens om het geld maar om het principe. Holzhaus had in de eerste instantie gewoon duidelijk in de e-mail moeten zetten dat je de korting maar op één Björn Borg verpakking krijgt als je voor ¤ 100,- euro aan andere kleding koopt of iets dergelijks. Ik ben als klant voorlopig even helemaal klaar met Holzhaus.

En de Björn Borg boxershorts? Die ga ik nu via internet bestellen. Veel meer keuze uit verschillende kleuren/prints, ik weet exact wat ik ga betalen, ik hoef de deur niet uit en ik haal ze gewoon lekker op bij een PostNL of DHL locatie wanneer het mij uitkomt. ;)

Volgende: Iron Maiden's 'Ed Force One' op Schiphol 06-'16 Iron Maiden's 'Ed Force One' op Schiphol
Volgende: Mijn eerste LEGO stop-motion filmpje 05-'16 Mijn eerste LEGO stop-motion filmpje

Reacties


Door Tweakers user Arokh, maandag 30 mei 2016 19:07

Tja, ik las de aanbieding als volgt:

Koop voor 100 euro kleding
Daarna 50% op de BB (al dan niet meer verpakkingen).

Er staat natuurlijk geen '50% op je Bjorn Borgs', maar '50% op je Bjorn Borg'.
(meervoud wordt niet genoemd...)

Dus als je 50% krijgt op een driepack is misschien al niet zo gek. 165¤ aanschaf, 32,50¤ korting) ik weet overigens niet of het gangbare prijzen zijn.

Vind het trouwens alsnog achterlijk duur, maar ben niet zon merkfan, dus niet de doelgroep, maar voordat ik voor een gewone boxer meer dan 20¤ uitgeef... Maar goed, ik geef mijn geld weer aan dingen uit die jij onzin vindt ;-)

Door Tweakers user Sepio, maandag 30 mei 2016 19:47

Mag je ook ruilen? Dan koop je een spijkerbroek van 120 euro + een pakje boxers en dan krijg je je korting. Vervolgens breng je de spijkerbroek terug.

Door Tweakers user Arokh, maandag 30 mei 2016 20:21

Haha, dat gaat nooit. Dan wordt die gewoon in mindering gebracht hoor...

Door Tweakers user DedSec85, maandag 30 mei 2016 20:36

Arokh schreef op maandag 30 mei 2016 @ 19:07:
Tja, ik las de aanbieding als volgt:

Koop voor 100 euro kleding
Daarna 50% op de BB (al dan niet meer verpakkingen).

Er staat natuurlijk geen '50% op je Bjorn Borgs', maar '50% op je Bjorn Borg'.
(meervoud wordt niet genoemd...)

Dus als je 50% krijgt op een driepack is misschien al niet zo gek. 165¤ aanschaf, 32,50¤ korting) ik weet overigens niet of het gangbare prijzen zijn.

Vind het trouwens alsnog achterlijk duur, maar ben niet zon merkfan, dus niet de doelgroep, maar voordat ik voor een gewone boxer meer dan 20¤ uitgeef... Maar goed, ik geef mijn geld weer aan dingen uit die jij onzin vindt ;-)
Ja dat zou ook kunnen. Het feit dat jij deze actie anders interpreteert dan mij geeft eigenlijk al aan dat het mailtje gewoon niet duidelijk is. En inderdaad, wat wordt er bedoeld met "Je Björn Borg"? Ik denk dan aan één losse boxershort.

Het is inderdaad vrij duur ondergoed maar het zijn wel gangbare prijzen voor Björn Borg. Voorheen droeg ik Sloggi maar Björn Borg zit gewoon net even wat steviger en de elastische band blijft ook gewoon goed. Zeker een aanrader alhoewel ondergoed natuurlijk erg persoonlijk is. :)

Door Tweakers user DedSec85, maandag 30 mei 2016 20:38

Sepio schreef op maandag 30 mei 2016 @ 19:47:
Mag je ook ruilen? Dan koop je een spijkerbroek van 120 euro + een pakje boxers en dan krijg je je korting. Vervolgens breng je de spijkerbroek terug.
Ja dat zou wel mooi zijn inderdaad maar zoals Arokh al zegt, het lijkt mij sterk dat zoiets gaat lukken. Bovendien was ik er al aardig klaar mee en had ik geen zin en tijd om spijkerbroeken te gaan passen en dat soort constructies te bedenken. ;)

Door Tweakers user Nilltris, dinsdag 31 mei 2016 11:36

Sowieso een boxershort van ¤21... Ik zou er nog geen scheet in durven laten

Door Tweakers user Arokh, woensdag 1 juni 2016 16:52

Ik koop ze altijd in Thailand voor 2¤ per stuk, doe er lang genoeg mee, en koop elk jaar een paar nieuwe :-) maar ja, snap dat dat ook niet zomaar uit kan ;-)

Door Tweakers user RadioKies, dinsdag 7 juni 2016 10:57

Björn Borg... Veel te dure onderbroeken van veel te lage kwaliteit. Ja ze zitten lekker en sommige zien er leuk uit, maar die krengen slijten zo snel dat het geldverspilling is. Heb een paar jaar geleden over een periode van 2 jaar 3 maal een paar gekocht en kreeg er elke keer spijt van aan dat merk geld uit te hebben gegeven.

Door Tweakers user DedSec85, dinsdag 7 juni 2016 14:30

RadioKies schreef op dinsdag 07 juni 2016 @ 10:57:
Björn Borg... Veel te dure onderbroeken van veel te lage kwaliteit. Ja ze zitten lekker en sommige zien er leuk uit, maar die krengen slijten zo snel dat het geldverspilling is. Heb een paar jaar geleden over een periode van 2 jaar 3 maal een paar gekocht en kreeg er elke keer spijt van aan dat merk geld uit te hebben gegeven.
Ja, ik moet zeggen dat ik de laatste tijd er wel wat heb weggegooid omdat ze versleten waren. Heb nu toevallig een setje boxershorts van PME Legend besteld...Eens kijken of dat wat is qua kwaliteit.

Björn Borg zit wel erg lekker moet ik zeggen. :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.