Onder deze categorie vallen posts die iets met LEGO te maken hebben.

Mijn eerste LEGO stop-motion filmpje

Door DedSec85 op donderdag 26 mei 2016 17:16 - Reacties (5)
Categorie: LEGO, Views: 1.563

Sinds enige tijd volg ik het LEGO topic hier op Tweakers (zie: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1633034).
Ik heb vroeger als kind veel met LEGO gespeeld maar dan wordt je volwassen, krijg je andere interesses en blijft het aan de kant liggen. Althans bij mij...

Dankzij het LEGO topic kreeg ik toch wel weer zin om wat met LEGO te doen. Ik zag onwijs leuke modellen voorbij komen en ik verbaasde mij erover dat er nog zoveel volwassenen zich met LEGO bezig houden. Via YouTube kwam ik leuke kanalen tegen zoals JK Brickworks (https://www.youtube.com/user/truedimensions) en dingen zoals een LEGO Ball Contraption (https://youtu.be/Srv0GZPvTtw).

Mijn eerste 'nieuwe' aankoop was Wall-E uit de LEGO Ideas reeks. Ik heb best wel plezier gehad van het bouwen ervan. Ik was verbaasd dat ik nog aardig wat tijd kwijt was hieraan. Nu kan het ook aan mijn bouw tactiek liggen. Ik trek alle zakjes open, gooi het op een hoop en begin dan met bouwen. Net als vroeger. :)

Tijdens mijn laatste bezoek aan de LEGO Store in Oberhausen heb ik de Ghostbusters Ecto-1 en de Maze aangeschaft samen met wat kleinere dingetjes.

Omdat het mij leuk leek om eens een stop-motion filmpje te maken heb ik een van de kleinere modellen genomen. De LEGO Star Wars Resistance X-Wing Fighter (model 75125). Ik heb de LEGO Creator app gedownload voor iOS en ben aan de slag gegaan.

Het nadeel van de LEGO Creator app is dat hij maar maximaal 75 foto's aan kan. Hierdoor is de lengte van je stop-motion filmpje erg beperkt. Het lukte nog wel om dit kleine model te maken maar ik moest wel concessies doen door niet elk gelegd steentje te fotografen. Het mooie van de LEGO Creator app is wel dat deze in staat is om een soort 'ghost' image te laten zien. Hierdoor zie je de vorige foto nog enigszins transparant op je scherm. Erg handig om te weten of je model op dezelfde plek staat.

Het maken van een stop-motion is erg tijdsintensief. Misschien moet je er ook wat handigheid in krijgen maar ik vond het een gepriegel om het model elke keer op dezelfde plaats te leggen. Achteraf zag ik dat ik aan het begin een foutje had gemaakt door bij de voorkant van het model geen 2X3 plaatje te pakken maar een 2X4 plaatje. Later heb ik dit wel gecorrigeerd dus in het filmpje valt het gelukkig niet heel erg op, tenzij je het weet. Ook heb ik er nog geen muziekje onder gezet maar wellicht dat ik dit bij toekomstige filmpjes wel ga doen.

Mijn eerste stop-motion filmpje is dus een feit en is hier te bekijken:


Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. ;)