Onder deze categorie plaats ik posts van zaken waar ik als consument mee te maken krijg.

Misleidende Björn Borg actie van Holzhaus

Door DedSec85 op zondag 29 mei 2016 16:05 - Reacties (9)
Categorie: Consumenten, Views: 1.847

Afgelopen vrijdagmiddag kreeg ik een mailtje van kledingwinkel Holzhaus. Het mailtje had het volgende schreeuwerige onderwerp:

BJORN BORG boxershorts dit weekend voor de HELFT v/d PRIJS!!* Zondag KOOPZONDAG!

Björn Borg ondergoed voor de helft van de prijs? Klinkt goed! Ik had toevallig wat nieuwe boxershorts nodig dus deze actie kwam precies op het juiste moment. Natuurlijk las ik het mailtje even goed door, want zoals bij elke actie zitten er altijd bepaalde voorwaarden aan vast. :)

Hieronder zien jullie een printscreen van het mailtje dat ik heb ontvangen:

Holzhaus Björn Borg

Bovenin staat vrij klein het volgende: Actie geldig bij besteding v.a. 100 euro.
Verder staat er een foto van een schaars geklede dame en heer waar met koeienletters -50% op staat en daaronder lees ik ook weer: Dit weekend bij besteding v.a. minimaal 100 euro je Björn Borg met 50% korting.

Het leek mij vrij duidelijk. Ik kreeg 50% korting op Björn Borg ondergoed, mits ik voor meer dan € 100,- euro aanschafte.

Zaterdag ben ik dus even langs gegaan. In de winkel heb ik bij het rek met Björn Borg ondergoed gekeken welke kleuren/prints ik zou nemen. Ondertussen kwam er een verkoper langs die vroeg of ik het allemaal kon vinden. Toen ik zei van wel antwoordde hij: "En u heeft ook van onze actie gehoord dit weekend?"......"Ja, ik kreeg jullie mailtje en had toevallig boxershorts nodig dus dit komt goed uit".

Hij vertelde mij vervolgens dat ik om aan die € 100,- euro te komen ook een spijkerbroek mocht kopen of iets anders. Ik antwoordde dat ik echt alleen ondergoed nodig had waarna hij weg liep.

Na wat uitzoeken had ik vier verpakkingen Björn Borg. Driemaal een 3-pack verpakking á € 65,- euro en eenmaal een 2-pack verpakking á € 45,- euro. Een snelle hoofdrekening leerde mij dat ik € 240,- euro kwijt zou zijn maar vanwege de korting van 50% zou ik maar € 120,- euro moeten betalen.

Al helemaal blij met de aankoop die ik ging doen liep ik naar de kassa. De dame achter de kassa scant de verpakkingen en zegt tijdens het scannen iets in de trant van "Mooie actie dat je er nu eentje voor de helft van het geld krijgt!"

Ik: "'Eéntje voor de helft van het geld? Geldt die 50% korting niet voor alles dan?"

Medewerkster: "Nee. Als je voor meer dan € 100,- euro koopt, zoals broeken, shirts of wat anders, dan krijg je één Björn Borg verpakking voor de helft van het geld."

Ik: "Dat stond niet echt duidelijk in het mailtje. Ik dacht dat je over al het Björn Borg ondergoed 50% korting kreeg mits je voor meer dan € 100,- euro koopt."

Medewerkster: "Nee, je krijgt korting op één Björn Borg verpakking als je voor meer dan € 100,- euro koopt."

Ik: "Dus als ik tweemaal een 3-pack Björn Borg koop van € 65,- euro per stuk, dan kost dat € 130,- euro en dan krijg ik dus één verpakking met 50% korting?"

Medewerkster: "Als je er nog een verpakking bijneemt, dan krijg je die met 50% korting. De korting krijg je als je voor € 100,- euro of meer koopt en er dan een Björn Borg bij neemt."


Uiteindelijk heb ik de Björn Borg boxershorts dan ook niet gekocht. Ik zou minimaal 3 verpakkingen moeten kopen om op één verpakking 50% korting te krijgen. En ondanks dat het wel wat scheelt vind ik dit gewoon misleiding. :(

Er staat nergens, maar dan ook nergens dat je 50% korting op één verpakking krijgt. Er staat:
Je Björn Borg met 50% korting!

Wat is de definitie van "Je Björn Borg"? 8)7

Het stomme is dus dat je aan jezelf gaat twijfelen. Ik heb ik actie wel goed gelezen? Zijn er misschien dingen die ik over het hoofd heb gezien? :?

Men loopt maar te klagen dat het zo slecht gaat met de economie en de fysieke winkels. Winkels zoals Holzhaus zijn dus exact de reden waarom het slecht gaat met de fysieke winkels!

Holzhaus lag voor mij uit de route. Ik moest er speciaal voor omrijden. Het kostte mij een parkeerkaartje, benzine en tijd. En uiteindelijk koop ik niets, alhoewel er zat mensen zullen zijn die de aankoop wel doen want "nu zijn ze er toch".

Lekker klanten naar de winkel lokken met een aanbieding die heel makkelijk verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Wat mij betreft mag Holzhaus de V&D, Dixons en Free Record Shop achterna. Dat klinkt misschien wat hard, en dat is het ook. Als je op een manier als deze je klanten probeert te naaien dan verdien je wat mij betreft niets anders dan faillissement.

Saillant detail: Tot voor kort had Holzhaus twee vestigingen. Waarom die ene gesloten is? Geen idee al kan ik mij er wel wat bij voorstellen.

Als ze hadden gezegd "Je hebt gelijk, het stond inderdaad niet duidelijk in de e-mail. Ter compensatie krijg je de korting alsnog.", dan was het een ander verhaal geweest. En hierbij gaat het mij geeneens om het geld maar om het principe. Holzhaus had in de eerste instantie gewoon duidelijk in de e-mail moeten zetten dat je de korting maar op één Björn Borg verpakking krijgt als je voor € 100,- euro aan andere kleding koopt of iets dergelijks. Ik ben als klant voorlopig even helemaal klaar met Holzhaus.

En de Björn Borg boxershorts? Die ga ik nu via internet bestellen. Veel meer keuze uit verschillende kleuren/prints, ik weet exact wat ik ga betalen, ik hoef de deur niet uit en ik haal ze gewoon lekker op bij een PostNL of DHL locatie wanneer het mij uitkomt. ;)